Havi 1,85 milliót keres a zánkai gyerektábor főnöke

Hornyák Tibor közölte: 15 százalékos kedvezményt kaptak a villára.

MN
2017. 08. 11. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán írta meg a 24.hu, hogy Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára (aki egyidejűleg ügyvezető igazgató az Erzsébet Táborok Kft.-ben is) nem Zánkán lakik, az egész nyári szezonban a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A portál információja szerint napi 110 ezer forintért bérelhető a szállás.

Hornyák szerdán csak annyit mondott, hogy a szállást saját pénzéből fizette és olcsóbb volt. Később az RTL Híradóval közölte: a villát januárban foglalták le és 15 százalékos kedvezményt kaptak. A bérlést azzal indokolta, hogy azért mentek oda, mert míg a családja pihent, ő dolgozott, a villából járt be a zánkai gyerektáborba is.

Az RTL kérdésére azt is elárulta:

Így tájékoztatása szerint havonta nettó 1 millió 850 ezer forintot keres.

Budai Gyula fideszes képviselő azt mondta, felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja a villabérlést.

Az Együtt pedig közölte, kételkedik abban, hogy Hornyák Tibor valóban a saját pénzéből fizette a villát. „Önmagában abból, hogy ezt ő fizette, nem következik, hogy nem került adófizetői pénzbe, mert nem válaszolt például arra, hogy ezt esetleg költségtérítésként elszámolta-e” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szerdán cáfolta, hogy Hornyák a szervezet költségén bérelné a monoszlói ingatlant. A közleményben idézték Hornyák Tibort, aki azt közölte: az ingatlant 35 napra, saját költségén, kedvezményes áron bérelte ki a családja számára.

Hornyák korábban L. Simon László volt kulturális államtitkár kabinetfőnöke volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.