Hétfőre összehívták a parlamentet

A fideszesek távol maradnak, így határozatképtelen lesz az ülés.

MN
2017. 08. 16. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hétfőre hívta össze az Országgyűlés elnöke a parlament rendkívüli ülését. A képviselők a felsőoktatási törvényről és a devizahitelesek helyzetéről vitázhatnak – tudta meg a Hír TV.

A Tisztelt Ház azonban határozatképtelen lesz, mert a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre. Budai Gyula fideszes képviselő a csatorna többszöri kérdésére sem volt hajlandó indokolni a távolmaradást. Az LMP és a DK felelőtlennek nevezte a Fidesz magatartását. A Jobbik szerint pedig csak a devizahitelesek ügyével kellene foglalkozni hétfőn a parlamentben.

„Elég szégyen ez a Fidesz részéről, ez is azt mutatja, hogy mennyire érzéketlen a devizahitelesek problémái iránt, fel nem fogja azt, hogy mit jelent, ha valaki kénytelen kilakoltatás miatt elhagyni a lakását. (...) Természetesen újra be fogjuk nyújtani a törvényjavaslatot” – szögezte le Schmuck Erzsébet az LMP frakcióvezető-helyettes.

Az LMP és a Demokratikus Koalíció közösen kezdeményezte a parlament összehívását a nyári szünetben. A két párt a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban a CEU helyzetét, valamint a devizahitelesek ügyét szeretné megtárgyalni a rendkívüli ülésen. Az Országgyűlés összehívásához 40 képviselő támogatása kell, amit sikerült is összegyűjteni. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.