Horogkeresztes kamuplakáttal ekézte a Jobbikot az MSZP-s képviselő

Korózs Lajos egy paródiát vett halálosan komolyan, három év késéssel, és ezzel próbálta bizonyítani igazát.

MN
2017. 08. 17. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Korózs Lajos szocialista képviselő, korábbi államtitkár, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte hiteltelen a Jobbik és Vona Gábor pártelnök irányváltása, és az az állítása, hogy valójában ők soha nem is voltak antiszemiták vagy cigányellenesek. „Ki fogja elfelejteni az elmúlt tíz évet?” – kérdezte Korózs, ami egyébként még jogos kérdés is lehet.

Csakhogy ezen a ponton felmutatott egy papírt, melyen Vona és a „cigányok”, „kommunisták”, „zsidók”, „buzik” és „gyűlölet” szavakból összeálló horogkereszt volt látható. „Most töltöttem le a netről ezt a plakátot” – mondta Korózs, mire Rónai Egon műsorvezető kijelentő módban közölte: „Ez egy jobbikos plakát.” „Ez egy jobbikos plakát, és én úgy látom, nem a tinédzser korú Vona Gábor látható ezen a plakáton – erősítette meg Korózs Lajos, aki szerint „valami szarvasi szervezet” készítette. A videóban 10,39-től látható a jelenet:

„Maga az egész egy tragédia” – mondta a szocialista képviselő, és igaza is van. Hiszen a kép nem igazi plakát, hanem gúnyos paródia, és nem a Jobbik szarvasi szervezete készítette, hanem a Szarvas művésznéven alkotó Photoshop-művész, az Index képszerkesztője, hogy kifigurázza a már 2014-ben is kölyökvizslákkal cukiskodó Jobbikot. Az eredeti képen egész más szavak – egyebek mellett szeretet, összetartozás, bátorság és Magyarország – szerepeltek, és egy nagy szívet formáztak.

Korózs Lajos tehát 2017-ben egy 2014-es paródiát adott elő halálosan komolyan mint bizonyítékot a Jobbik náci voltára, az ATV műsorvezetője pedig ehhez lelkesen asszisztált. A jelenetet először az Index szúrta ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.