Huszonkétmillióért őrzi a Fidesz kedvenc biztonsági cége a bulinegyedet

A Valton Security egy héten háromszor fésüli át Belső-Erzsébetváros frekventált területeit.

MN
2017. 08. 16. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bruttó 21 millió 945 ezer forintért a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton-Sec Kft. látja el szeptember 17-ig Belső-Erzsébetvárosban (Király utca, Akácfa utca és Rumbach Sebestyén utca által határolt területen) a civil járőrszolgálat feladatait minden hétvégén, csütörtöktől szombatig – közölte a VII. kerületi önkormányzat a 24.hu megkeresésére.

A portál úgy tudja, május 8-án egy rendkívüli ülésen fogadták el azt a határozatot, amely szerint az önkormányzat szerződést köthet a Valtonnal. A határozat szerint az őrzés-védés Belső-Erzsébetváros frekventáltabb területeire vonatkozik. Az önkormányzat pedig június 1-je és szeptember 17-e közötti időszakra kötött szerződést a Valton Sec Kft-vel. A járőrözés heti rendszerességgel csütörtök, péntek és szombati napokon 20.00 óra – 04.00 óra közötti időszakban történik 18 fővel.

Az ajánlattételi felhívásra három cég adott be pályázatot, végül a szakértők javaslata alapján a polgármester, Vattamány Zsolt döntött. A legkisebb óradíjat (2500/fő/óra + áfa) a Valton kínálta, a Mark Security (2800/fő/óra + áfa) és az LFH Biztonsági Szolgálat Kft. (3000/fő/óra + áfa) alá lőtt.

A 18 fős járőrszolgálat diszpécsere fogadhatja a lakossági panaszokat, hívhatja a hatóságokat, a járőrök pedig felszólíthatják a szemetelőket, közterületen pisilőket, rendbontókat, és indokolt esetben szólnak a rendőrségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.