Idén is Mészárosék bukkantak fel a Pharaon kapcsán emlegetett luxusjachton

A rejtélyes Artemy fedélzetén ezúttal a felcsúti polgármester lányát kapták lencsevégre.

MN
2017. 08. 09. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigeten a sajtóból már jól ismert, Artemy nevű fehér luxusjacht. Ezúttal nem Mészáros Lőrinc, hanem egyik lánya, valamint az ő vendégei voltak a fedélzeten – írja a Magyar Narancs. A lap hírportálja több fotót is közöl az esetről.

Az Artemyt a magyar sajtóban nem először hozzák összefüggésbe a felcsúti polgármesterrel, a hajó kapcsán pedig tavaly Ghaith Pharaon, az azóta elhunyt szaúdi milliárdos neve is felmerült.

A lap forrásai ez alkalommal elsőként csak Homlok-Mészáros Ágnest, illetve több vendégét látták leszállni a hajóról, de egy néhány nappal későbbi kikötéskor ott volt az újdonsült férj, Homlok Zsolt is, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

A lap információi szerint a nagyjából két héttel ezelőtti első megérkezésük során a kikötőben Mészárosék letakarták az Artemy nevét, vélhetően azért, hogy ne vegyék észre olyan magyarok, akiknek már ismerősen csenghet a hajónév. A második alkalommal azonban már nem voltak ennyire elővigyázatosak.

Az Artemy útját korábban egy AIS (Automatic Identification System) nevű navigációs rendszer – amely egyebek közt a hajó pozícióját és sebességét, valamint statikus adatait rögzíti és jeleníti meg egy arra alkalmas eszközön – adatait felhasználó egyik nyilvános hajókövető oldal adatai alapján követték, ám idén júliustól sem ezen, sem pedig a hasonló oldalakon nem találni nyomát a jármű mozgásának. Mészárosék minden bizonnyal kikapcsolt műholdas azonosítóval szelik nappal a hullámokat – teszi hozzá a Magyar Narancs.

Az Artemy egy több mint 35 méter hosszú luxusjacht, amelyet 2008-ban építettek. A fedélzeten 12 vendég és egy maximum 6 fős legénység fér el kényelmesen. A hajó középső szintjén 12 személyes étkező található, az ott elhelyezett 5 kabin mindegyike külön fürdőszobával van felszerelve. A középső szinten egy fitneszterem szolgálja a vendégeket, a felső, napozószinten pedig grillrész, bárpult, egy másik étkező és egy pezsgőfürdő is van.

Papíron a hajó egy máltai bejegyzésű cégé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.