Illegális lerakóba hordták a Népstadion romjait

A stadiont elbontó konzorcium közel négymilliárd forintot kapott a bontásra, a sittet egy használaton kívüli telepre vitték.

MN
2017. 08. 09. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegálisan tárolta a Népstadion bontásából származó sittet a munkával megbízott konzorcium, számol be az esetről videoriportjában az Átlátszó.hu.

Cikkükből kiderül, hogy a kivitelező ZÁÉV – Föld-Trans 2001 konzorcium 3,9 milliárd forintért végezte a bontást. A munka során keletkező 67 ezer köbméter hulladék elhelyezéséről viszont sajátos módon gondoskodtak: a sittet egy, a Határ út ferencvárosi oldalán álló, használaton kívüli ipartelepre vitték, amit pont a Föld-Trans 2001-tulajdonos Tóth József egy másik cége, a Betonbruch Kft. bérel – majd itt darálták, és innen szállították tovább a hulladékot.

Az Átlátszó azt is megtudta a régi Puskás-stadion bontását koordináló Nemzeti Sportközpontoktól, hogy a Határ úti telephelyre semmilyen bontási anyagot nem szállíthattak. A közelben dolgozó munkások viszont egyértelműen állították, hogy a stadion törmelékeit hónapokon át hordták ide, majd itt is dolgozták fel.

Az esetről a környezetvédelmi hatóság is tud, hiszen felszólították a Föld-Transt, hogy vigye el a Határ úti telepen maradt, néhány száz köbméternyi hulladékot. Hogy a sitt vagy sittdarálék nagyobb részével mi történt, arról az Átlátszó sem tud egyelőre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.