Ingyen, engedély nélkül helyez ki reklámokat Garancsi István cége

Két éve nem fizetnek használati díjat a villanyoszlop-reklámok után.

MN
2017. 08. 29. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve nem fizet használati díjat a villanyoszlopokra – engedély nélkül – kihelyezett reklámok után Garancsi István cége, az Esma Reklám Zrt., írja egy fővárosi előterjesztésre hivatkozva a Zoom.hu.

A portál szerint a Fővárosi Közgyűlés Javaslat a közvilágítási oszlopok reklámcélú hasznosítása érdekében szükséges döntések meghozatalára címmel tárgyal szerdán egy előterjesztést, amellyel a jelek szerint az Esmát akarják „kimosdatni”. Az előterjesztésben foglaltak szerint ugyanis a cég 2015-től reklámokat helyezett ki a villanyoszlopokra, „anélkül, hogy ehhez az oszloptulajdonos (BDK Kft., Fővárosi Önkormányzat, BKK Zrt.) vagy a közterület-tulajdonos Fővárosi Önkormányzat hozzájárulást, illetve a BDK Kft. üzemeltetői engedélyt vagy hozzájárulást adott volna.”

Ráadásul az is kiderül az előterjesztésből, hogy az Esma használati díjat sem fizetett a reklámkihelyezések után. A dokumentum szerint a BDK írásban jelezte a nemfizetés tényét, „az Emsa nem vitatta a használati díj iránti fizetési igényt. [ ] Az elszámoltatásról egyeztetések kezdődtek. Az elszámolási megállapodást legkésőbb a pályázati eljárás kiírásáig létre kell hozni.”

Egyébként az előterjesztés szerint a főváros nem tudja pontosan, mennyi közvilágítási oszlopa van, és hol vannak: csak annyit írnak, hogy „mintegy” 77 ezer. A villanyoszlopok és a telefonoszlopok üzemeltetése például nem a Fővárosi Önkormányzat feladata, ezért sem az önkormányzat, sem a BDK „nem rendelkezik naprakész, mindenre kiterjedő nyilvántartással” – teszi hozzá a portál.

Az előterjesztésből kiderül az is, hogy nyílt oszlophasznosítási pályázatot akarnak kiírni öt évre – ami a Zoom.hu információi szerint egyértelműen Garancsi cégének helyzetbe hozását hivatott elősegíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.