Jövőre elindulhat az új országos kereskedelmi rádió

A pályázat értékelésénél nem a pénz lesz a legfontosabb szempont, igaz, legalább évi 500 milliót várnak.

MN
2017. 08. 24. 4:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél éves hallgatás után várhatóan a jövő év közepén szólal meg újra országos kereskedelmi rádió elsősorban a tavaly novemberben elhallgató Class FM frekvenciáján  – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról tájékoztatta a lapot, hogy a frekvenciapályázat várhatóan szeptember elején jelenik meg. A terv alapján általános tematikájú kereskedelmi rádió jelenhet meg, a médiaszolgáltatási alapdíj pedig évi 499,7 millió forint lesz. A pályázaton erre lehet majd licitálni.

Az értékeléskor ugyanakkor nem ez lesz a legfontosabb szempont: a legmagasabb médiaszolgáltatásidíj-ajánlat harminckét pontot ér, míg a szubjektíven megítélhető műsortervre harminchat pont szerezhető. Az átláthatósághoz a pályázó közvetett és közvetlen tulajdonosi hátterének megállapíthatónak, levezethetőnek kell lennie.

Az új rádió olyan helyeken is hallható lesz a tervek szerint, ahol korábban a Class FM vétele nem volt kedvező, mert a médiatanács kiegészítette a frekvenciacsomagot Fehérgyarmat, Gerecse, Szentes és Vasvár telephelyekkel is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.