Káoszt okozott a vihar az országban

Kórház és bolt épületére dőlt fa, több településen áram nélkül maradtak.

MN
2017. 08. 07. 5:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, és több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották. Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét.

Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

A legsúlyosabban azonban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban – ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa – még körülbelül hatvan káresemény felszámolása van folyamatban.

Az orosházi kórház Facebook-oldalán közölte, hogy a kárfelszámolás folyamatossága és a biztonság miatt a szakrendelő Könd utca felőli bejáratát ideiglenesen lezárták. Az udvaron az üvegtetejű folyosó is megsérült, ezért azt is lezárták, ezzel együtt a szakrendelő és a kórház közötti bejárót sem lehet használni – tették hozzá.

Az OKF honlapján közzétett információk szerint Hatvanban, a Dózsa téren egy boltra dőlt egy fa, a tűzoltók létrát, láncfűrészt és kéziszerszámokat használnak a beavatkozás során. A 15 méter magas nyárfát a helyi hivatásos tűzoltók távolítják el az épület közeléből.

Bács-Kiskun megye nyolc településén, összesen 2525 fogyasztási helyen okozott áramkimaradást az időjárás.

A szolgáltatás kiesése

Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán és a szolgáltatás helyreállításán, jelenleg még 1420 fogyasztási helyen szünetel az ellátás.

Békés megyében hétfő reggel még 2600 helyen nem volt áram, mert a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre.

Vasárnap 18 óra 20 perc körül egy budapesti család kért segítséget a rendőrségtől, mert a Tiszán csónakázás közben érte az ország keleti részére érkező vihar – írja a Police.hu. A kiskörei vízirendészet rendőre Tiszaderzs külterületén rövid időn belül megtalálta a két felnőttet és három gyermeküket. A kirándulók motorcsónakját a nagy erejű szél által keltett hullámok a nádasba szorították, onnan a járművet kikormányozni nem tudták. A bajbajutottakat Juhász József rendőr törzsőrmester a szolgálati hajóval a biztonságos kikötőbe szállította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.