Karácsony visszaléphet Botka javára

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje minden forgatókönyvet el tud képzelni, ami kormányváltáshoz vezet.

MN
2017. 08. 21. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az Azonnali.hu augusztus 20-i ellenzéki tüntetésen készült interjújában úgy vélekedett, a legrövidebb út a kormányváltáshoz, hogy az ellenzéki erők összefogásával új pólus jöjjön létre. Az ellenzéki politikus a határozottan az önálló indulás mellett döntő Momentum küldöttgyűlési határozatát kommentálva azt mondta: tényleg jó dolog bekerülni az utcáról a parlamentbe, átélte ezt ő is, ezért megérti, ha az élményről a Momentum sem szeretne lemondani, ám a kormányváltást csak összefogással lehet elérni.

Zugló polgármestere nem mondott le arról, hogy miniszterelnök legyen 2018-ban. Botka Lászlót kiváló MSZP-s miniszterelnök-jelöltnek nevezte. A kérdésre, hogy miért nem lép vissza az ő javára, azt mondta: minden forgatókönyv elképzelhető, ami közelebb visz a kormányváltáshoz.

Hozzátette: oda kellene eljutni, hogy minden választókerületben egy jó ellenzéki jelölt legyen, aki felőle lehet momentumos vagy DK-s is. Helyben a jelölt személye és beágyazottsága számít, ezen fog múlni, hogy az Orbán-rendszert leváltják-e vagy sem – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.