Keveseket érdekelt a szabad sajtó

Csupán néhány százan tüntettek az ellen, hogy a Fidesz megszállta a médiát.

Vég Márton
2017. 08. 20. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félő volt, hogy érdeklődés hiánya miatt elmarad az Együtt által a budapesti Szabad sajtó útra szervezett tüntetés a civilek függetlenségéért és a sajtószabadságért, tudniillik a kezdés előtt öt perccel még több volt az újságíró és a rendőr, mint a tüntető. Végül néhány száz ember azért összegyűlt, ezért a rendezvényt megtartották, ahol az ellenzéki politikusok és közéleti szereplők arról beszéltek, a Fidesz megszállta a médiát (legutóbb a megyei napilapokat), ezzel pedig elnyomják a kritikus hangokat. – A hatalom mai birtokosai nem méltók az „államférfi” megnevezésre, és nem is állam az, amit üzemeltetnek, hanem egy rendszer, amit nem értünk, hanem ellenünk hoztak létre – fogalmazott Karácsony Gergely. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint újra kell alapítani az államot, amelyet a zsarnokság különböző korszakai az elmúlt száz évben már háromszor leraboltak. Úgy látta: az ellenzék sokkal többet foglalkozik magával, és többet kellene tennie az Orbán-rendszer leváltásáért. Lukácsi Katalin volt KDNP-tag pedig arról beszélt: a kormány csak a saját táborához szól, másfél millió szavazón túl más nem érdekli, az újságírók zavaró kérdései pedig csak lehalkítandó zajt jelentenek számára. Hajdú Nóra, a szervező Együtt alelnöke pedig a nemzeti együttműködés rendszerének lebontását, és igazságosabb, tisztességesebb ország létrehozását ígérte, ha kormányra kerülnek 2018-ban.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.