Kézzel zárták a felújított orosz metró ajtaját

Megint baj volt az egyik felújított szerelvénnyel, a metróvezető maga húzta össze az ajtót.

MN
2017. 08. 22. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig múlik el nap, hogy ne fordulna elő újabb ajtóhiba az M3-as metró 69 milliárd forintért felújított orosz szerelvényeinél.

A 444.hu ezúttal egy keddi esetről írt, információik szerint kézzel kellett bezárni az egyik ajtót.

A járművezető nagyjából fél percig 8-10-szer próbálkozott távolról becsukni, majd ennek sikertelenségét tapasztalva hátraszaladt, és manuálisan „megigazította” az ajtót, majd behúzta – írta a portálnak az egyik szemtanú.

A Metrovagonmas által felújított kocsikkal forgalomba állításuk óta gond van: a BKV és a gyártó szakemberei előbb optikai kábelek hibájára gyanakodtak, majd egy ajtónyílásba szoruló fakocka lett a bűnös – utóbbi miatt Tarlós István főpolgármester tudatos szabotázst gyanított –, de hiába kockátlanították a 3-as metró szerelvényeit, az ajtózáródás azóta sem működik tökéletesen.

A BKV eközben közel kétmilliárd forintos kötbér befizetését várja az orosz cégtől az állandósuló problémák és határidő-túllépések miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.