Ki hitte volna: a lebontott ugrótorony is tovább drágulhat

Árvízvédelmi munkálatokra is kellett pénz, már bőven hárommilliárd felett jár a torony költsége.

MN
2017. 08. 25. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

104 millió forinttal drágult a vizes vb keretében a Batthyány térre épített úszótorony – vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben az Átlátszó blog.

A drágulásnak csak látszólag lehetett akadálya, hogy az egyébként is 3 milliárdos költségvetésű szerkezetet már lebontották.

A betonalapzat ugyanis még évekig a Duna medrében marad, a kivitelező West Hungária Bau (WHB) Kft. pedig további nettó 103 millió forintot kapott, hogy mobil védfallal óvja meg a hullámoktól a torony platformját.

A nyilvánosságra került vizes vb-s szerződések értéke ezzel a módosítással együtt már nettó 105,8 milliárd, vagyis bruttó 134,3 milliárd forint – hívja fel a figyelmet a blog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.