Kivizsgáltatja a főváros Garancsiék ingyenreklámját

Két éven keresztül egy fityinget sem fizetett az Esma a reklámhelyekért.

MN
2017. 08. 30. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő azon módosító javaslatát, amellyel felkérték Tarlós István főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg: miért nem fizetett az Esme Reklám Zrt. – Garancsi István cége – 2015 végétől a fővárosi köztéri oszlopokon kihelyezett reklámtáblák, reklámhordozók elhelyezéséért. Azt is kivizsgáltatják, hogy kit terhel a mulasztásért, a főváros és cégei bevételeinek elmaradásáért a felelősség – írja az MTI.

A közgyűlés döntése értelmében pályázatot hirdetnek meg az oszlopon lévő reklámhelyekre. Az eljárás lebonyolításával a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t bízzák meg úgy, hogy a pályázat öt év hasznosítási időtartamot határozzon meg, továbbá a haszonbérleti díj a használatarányos díjelem mellett tartalmazzon egy fix alapdíjat is, amely a bevételtől függetlenül megilleti a haszonbérbeadót.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.