Kommunista utcanevekkel várja Vlagyimir Putyint a Momentum

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” feliratú matricákat is kiragasztottak.

MN
2017. 08. 28. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén már másodszor érkezik hazánkba az orosz elnök, látogatása apropóját ezúttal a cselgáncs-világbajnokság megnyitója adja.

Az ellenzéki pártok is készülnek a látogatásra, a Momentum Mozgalom akciócsoportjai például hétfő hajnalban utcanévtáblákat ragasztottak át Budapesten, visszaállították a kommunista rendszer utcaneveit – írja a 24.hu.

A portál szerint ily módon:

Az átragasztott táblákra rákerült a „Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” feliratú Momentum-matrica is.

A várost néhány fős csapatok járták, egyikük a 24.hunak úgy fogalmazott, az egész napos akciósorozatuknak ez csak első állomása. Később a város több pontján szórólapot is fognak osztani, a Népszabadság 1972. november 28-ai számának címlapját, amikor Brezsnyev és a szovjet vezetés érkezett Magyarországra. A szórólap hátulján a Momentum az este hét órakor kezdődő, Európamenet elnevezésű tüntetésére hív.

Putyin látogatása miatt más ellenzéki pártok is akciót terveznek: az Együtt mobiltüntetéssel kíséri végig az orosz elnököt a fővároson, vasárnap este a Lehet Más a Politika szabadtéri mozizáson animációs filmmel „leplezte le” Putyin munkásságát, valamint dokumentumfilmeket is bemutattak a paksi beruházás veszélyeiről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.