Korózs bocsánatot kért a kamuhorogkeresztért

Az MSZP politikusa egy photoshoppolt képpel akart rámutatni a Jobbik szélsőséges múltjára.

MN
2017. 08. 17. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy photoshoppolt képpel próbálta az ATV műsorában bizonyítani Korózs Lajos, hogy a Jobbik korábban szélsőséges párt volt. Mint állította, „most töltötte le a netről” azt az ábrát, amit valójában Szarvas mikroblogger készített egy jobbikos plakát alapján.

Míg az eredetiben Vona Gábor képe mellett szív alakban szerepeltek olyan szavak, mint a „szabadság”, „szeretet”, addig az új verzióban már horogkeresztet formáztak a „cigányok”- és „zsidóság”-féle kifejezések. Korózs utóbbiról hihette, hogy a Jobbik munkája. „Nem látszik, de a kép alatt ott van, hogy valami szarvasi szervezet adta ki”, jegyezte meg. Az Egyenes Beszéd műsorvezetője, Rónai Egon sem hívta fel rá a figyelmét, hogy nem jobbikos ábráról lehet szó.

Csütörtök délután már a 444-nek küldött levelében kért elnézést Korózs. Mint közölte: „Kedden az ATV Egyenes Beszéd műsorában elkövettem egy hibát. Nem ellenőriztem azon plakát hitelességét, amit a műsorban felmutattam. Ez hiba volt részemről. Még egyszer: Bocsánat!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.