Kövér László szerint az igazi nyerteseknek identitásuk és hitük van

Az Országgyűlés elnöke a 8. Kolozsvári magyar napok hétfő esti nyitógáláján beszélt erről.

MTI
2017. 08. 14. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés elnöke Kolozsváron beszélt erről a 8. Kolozsvári magyar napok hétfő esti nyitógáláján. Németh László 1941-ben Kolozsváron elmondott gondolataiból kiindulva hangsúlyozta: a XXI. századi hadviselés részévé vált annak sulykolása, hogy a nemzeti identitás és a nemzeti államok kora lejárt Európában.

Úgy vélte: Közép- és Kelet-Európa, a Kárpát-medence Európa megújulásának egyik hajtóerejévé válhat, ha az itteni államok túl tudnak lépni a nemzeti felsőbbrendűségre, illetve kizárólagosságra irányuló XX. századi törekvéseiken.

A térség államainak szerinte azt kell felismerniük, úgy érvényesíthetők a nemzeti önérdekek, hogy azok nem veszélyeztetik, hanem erősítik a szomszédaik érdekérvényesítési lehetőségeit is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.