Leárnyékolják a villamosmegállókat

A 2015 ősze után telepített utasvárók üvegtetejére matrica kerül.

MN
2017. 08. 09. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több megállót is átépít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – írja a 24.hu. A portál azzal kapcsolatban kereste meg a BKK-t, hogy az Etele úti/Fehérvári úti villamosmegálló alkalmatlan az egyre sűrűsödő hőhullámok idején, mert nincs árnyék, esős idő esetén pedig nem nyújt elég védelmet a megázás ellen.

A BKK közölte: a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokra kihelyezhető utasvárók típusát szerződés szabályozza, attól eltérni csak egyedi esetekben lehet. „Ilyen kivételek: az 1-es villamos vonala, néhány kiemelt megállóhely a 3-as villamos vonalán, illetve a Széll Kálmán téri villamosmegállók” – írta. Azonban hozzátette, hogy a 2015. ősz után telepített utasvárók üvegtetejére egy árnyékolást biztosító, tejfehér matrica kerül, azonban a kérdéses, még 2014 nyarán telepített megállóban a váró még nem ilyen.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor orvosolni fogják a problémát. „Az Etele út/Fehérvári út megállóhelyen az utasvárók elhelyezésére, illetve a peronberendezésekre több panasz is érkezett, ezért várhatóan 2018 nyarán a BKK módosítja a peronberendezések elrendezését, illetve az utasvárókat fóliázott tetővel látja majd el” – fűzték hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.