Lehetnek olyan Tescók, ahol teljesen leáll a munka, és nem csak néhány órára

A dolgozók legalább 25 százalékos emelést szeretnének – üzente a vezetőségnek a sztrájkbizottság elnöke.

MN
2017. 08. 21. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ígéretesnek, de kevésnek tartja a Tesco-dolgozók 11 ezer forintos béremelését a sztrájkkészültséget szervező Bubenkó Csaba.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét vezető Bubenkó hétfőn a Hír TV reggeli műsorában elmondta: a sztrájkban részvételüket tervező alkalmazottak átlagosan 165 ezer forintot keresnek havonta – és 25 százalékos béremelést, 15 százalékos munkaerő-felvételt szeretnének elérni.

A Tesco magyarországi vezetése ehhez képest 11 ezer forintos emelést kínált fel egy, a sztrájkbizottsággal nem is egyeztetett ajánlatban. A KDFSZ elnöke szerint ez már a jó út, a Tesco ajánlata korrekt, de a kínált összeg kevés lesz, és nem is akadályozza meg a munkabeszüntetést.

A sztrájk nagyságával kapcsolatban szólva Bubenkó nem árult el részleteket, de annyit jelzett, hogy lesznek áruházak, ahol teljesen leáll a munka, a szünet pedig nem egy-két órás, hanem hosszabb távú lesz a tervek szerint.

A tárgyalási folyamatot nehezíti az érdekképviseletek marakodása is: Bubenkó úgy gondolja, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete kihátrált a közös sztrájk mögül, és a Tesco is puhítani akarja a céljaikért küzdő dolgozókat. „Azért gondolja végig mindenki, hogy ennek mi volt a szándéka: egyértelműen az, hogy az embereket megpróbálják a követeléseiktől eltántorítani” – mondta a Hír TV vendége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.