Már hegesztik a csatornafedeleket Putyin miatt

Zajlanak az előkészületek, lezárják a fél várost, amikor itt lesz az orosz elnök.

Lőrincz Tamás
2017. 08. 26. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői látogatása miatt vasárnap és hétfőn is forgalmirend-változásokra kell készülniük a fővárosban autózóknak. Hétfőn 11 és 20 óra között szakaszos és időszakos forgalomkorlátozások lesznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Papp László Budapest Sportaréna közötti útvonalon. Vasárnaptól megállási tilalmat rendeltek el ugyanitt, a tiltott helyen parkoló autókat a rendőrség elszállíttatja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken azt mondta, hogy komoly biztonsági előkészületek zajlanak Vlagyimir Putyin budapesti látogatásához kapcsolódóan. Az orosz elnök egyébként Orbán Viktor kormányfő meghívására, a budapesti cselgáncs-világbajnokság megnyitójára jön, de a tervek szerint a magyar miniszterelnökkel is tárgyal majd. Közben az is kiderült, hogy Putyin Civis Honoris Causa címet, azaz egyetemi díszpolgárságot kap a Debreceni Egyetemtől. Az indoklás szerint

„mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks II. beruházásban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.