Még mindig nem hallgatták meg az igazgatót a szegedi fantomdiákok ügyében

Pedig már három éve tart a nyomozás.

MN
2017. 08. 22. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éve tart a nyomozás a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola ügyében, ahol a gyanú szerint fantomdiákok után is igényeltek évi 150 ezer forint állami támogatást. Hüvös Lászlót, az iskola utolsó igazgatóját azonban még nem hallgatták meg az ügyben – írja a Délmagyar.

Az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány 2002-től működtette a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskolát (Szefi), amely az érettségire felkészítő képzés mellett OKJ-s szakképzési lehetőséget kínált a tanulmányaikat folytatni kívánó felnőtteknek. A lap három évvel ezelőtt írta meg, hogy az intézményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt.

Hüvös László szegedi fideszes önkormányzati képviselő 2010. novembertől 2014. februárig igazgatóként dolgozott a Szefiben, és akkor elmondta, hogy februárban a kezdeményezésére közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya. Hangsúlyozta, hogy a távozása semmilyen összefüggésben nem állt azokkal a szerinte rendben zajló ellenőrzésekkel, amelyeket a Magyar Államkincstár végzett többször is az intézményben.

Angyalné Kovács Anikó, az intézmény vezető beosztású munkatársa 2014 júliusában a lapnak azt mondta: a diákjaiktól értesültek arról, hogy a NAV vizsgálatot indított. Ez úgy derült ki, hogy a tanulóknak még májusban tanúvallomást kellett tenniük írásban arról, hogy a Szefibe jártak.

„Tőlünk semmilyen dokumentumot nem kért az adóhatóság, így csak találgatjuk, mi miatt indulhatott eljárás. Lehet, hogy kamudiákokat keresnek, de mi minden tanulónkkal el tudunk számolni, aki után felvettük az évi 150 ezer forintos állami támogatást” – jelentette ki.

Hüvös 2014 augusztusa óta a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola intézményvezetője. A Délmagyarnak azt mondta: még nem keresték, nem hallgatták meg az ügyben, de készséggel áll bármilyen megkeresés elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.