Még mindig nincs áram a Dunántúl több településén

Az őrségi Bajánsenye villamos hálózata csaknem teljesen megsemmisült, gyakorlatilag újjá kell építeni.

MN
2017. 08. 14. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem sikerült mindenhol helyreállítani az elektromos szolgáltatást a Nyugat-Dunántúlon a csütörtöki vihar után – derül ki a Hír TV hétfői összeállításából. Győr-Moson-Sopronban már végeztek a szakemberek, de Zala és Vas megyében még most is dolgoznak. Az őrségi Bajánsenye villamos hálózata csaknem teljesen megsemmisült, gyakorlatilag újjá kell építeni.

 „A vihar során több mint kétezer ponton sérült a villamos hálózat. Húsz kilométer vezetéket kell újonnan felépíteni, illetve száz oszlopot felállítani. Győr-Moson-Sopron megyében már végeztek, Zala és Vas megyében azonban még most is dolgoznak a szakemberek. Az Őrségben, Bajánsenyén például három kilométer hosszan építik újra a falu villamos hálózatát, ami csaknem teljesen megsemmisült a viharban. Itt vasárnap estére a házak 90 százalékában állt helyre az áramszolgáltatás, a mai napon még folynak a munkálatok. Jelenlegi ismereteink szerint a szerelői csapatok a mai napon végezni fognak a viharkárok felszámolásával” – ismertette Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Ötvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás a csütörtök esti vihar miatt: éjszaka Győr-Moson-Sopron megyében 30 ezer, Vas megyében 14 ezer, míg Zala megyében 6 ezer ingatlan maradt áram nélkül – jelentette péntek délelőtt a katasztrófavédelem. A szakemberek azóta dolgoznak a hibák kijavításán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.