Még több Soros Györggyel ünnepel Kövér László

A házelnök szerint Simicska Lajosnál vannak nagyobb szereplők is az ellenzéki oldalon.

MN
2017. 08. 19. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös interjúval örvendeztette meg Kövér László a kormánypárti Magyar Idők olvasóit a lap hétvégi számában. A fideszes politikus hangsúlyozta: Szent István a Nyugat mellett tette le a voksát, de zseniális külpolitikával sikerült elkerülnie, hogy az ország a német császár hűbérbirtoka legyen. Szerinte jelenleg sem lehet kérdés, hogy a nyugati integráció keretein belül van a helyünk, de ez nem jelentheti a saját érdekeink idegen érdekek alá rendelését, az ország egyoldalú függési helyzetbe hozását, függetlenségünk feladását.

Az igazán karakteres megállapítások azonban csak ezután következnek. Kövér szerint ugyanis „Magyarország közvetlen ellenfele a brüsszeli bürokrácia, az Európai Bizottság, amely felhatalmazás nélkül a politika alakítójává akar válni. Túllépi a hatáskörét, semmibe veszi az uniós normákat, miközben egyes tagállamokat, például hazánkat és Lengyelországot vádolja azzal, hogy nem tartjuk be az EU jogszabályait. Az Európai Bizottság persze nem öncélúan ténykedik, elsősorban Németország az, amely meghatározza az európai intézményrendszer működésének irányát, a saját nemzeti érdekei alapján”.

Majd a házelnök egy egészen különös elmélettel állt elő: szerinte az európai demokratikus intézményeket meghatározó elitek jelentős része annak a globális háttérhatalomnak a megvásárolt, függőségben tartott ügynöke, amelynek a most zajló folyamat az érdeke, és amelynek csak idejétmúlt korlátként értelmezhetők a nemzeti keretek.

De Soros György is megkapta a magáét, miután a Magyar Idők arról érdeklődött, hogy Soros a háttérhatalom része-e, vagy egy magányos tőzsdecápa, aki csak a saját érdekeit nézi. Kövér úgy látja, hogy Soros „a világ legismertebb, jelenlegi tudásunk szerint legnagyobb befolyású és óriási pénzeszköz felett rendelkező szereplője a háttérhatalomnak”.

„A nyitott társadalom elméletének az egyes nemzetekre erőltetéséhez például szükséges, hogy Soros György, a demokratikusan megválasztott, de kisszerűnek, ostobának és korruptnak láttatott helyi politikai elitek globális problémákra önzetlen emberbarátként megváltást kínáló ellentétpárjaként lépjen a nemzetközi politika színpadára” – fogalmazott.

A kormánypárti lap Simicska Lajosra is rákérdezett, Kövér azonban ezúttal megnyugtatta az olvasókat. „Egykor volt harcostársunkat nem akarom lebecsülni, de vannak nála nagyobb szereplők is az ellenzéki oldalon, például ne feledkezzünk meg a már említett Soros Györgyről”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.