Megint fütyüléssel várja Vlagyimir Putyint az Együtt

Juhász Péter szeretné, ha akciójukhoz több ellenzéki párt is csatlakozna.

MN
2017. 08. 24. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén másodjára jön Magyarországra Vlagyimir Putyin, és ahogy februárban, az Együtt most is füttyel és tüntetéssel kíséri az útját. Juhász Péter, a párt elnöke szeretné, ha akciójukhoz most több ellenzéki párt is csatlakozna – írja a Hír TV.

„Azt látni kell, hogy Putyin gyakrabban jön Magyarországra Orbánt kézben tartani, mint Brezsnyev jött Kádárt kézben tartani. [ ] Oroszország szinte ma keményebben tartja kézben Magyarországot, mint a Kádár-rendszer idején, legalábbis közvetlenebb ez a kapcsolat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben is legyen együttműködés, ezért én levelet írtam mind az LMP, mind a Momentum elnökségének, hogy közösen szervezzünk tüntetést” – fogalmazott Juhász Péter.

„Sokkal hatásosabb és célszerűbb egy nagy közös rendezvény, mint sok apró. Utóbbi Orbán politikáját erősíti, az együttes kiállás viszont reményt ad az embereknek, akik egy jobb, együttműködőbb, összekovácsolt országra vágynak” – írta korábban Facebook-oldalán az Együtt elnöke.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke az ATV-ben jelentette be, hogy a Nemzetközi Dzsúdószövetség Budapesten élő román vezetője, Marius Vizer hivatalosan is meghívta a szervezet tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyin orosz államfőt a magyar fővárosban rendezett cselgáncs-világbajnokság augusztus 28-ai megnyitójára.

Díszpolgári címet ad az orosz elnöknek a Debreceni Egyetem – írja a Népszava. Úgy tudják, az eredeti tervek szerint Vlagyimir Putyin az egyetemen vette volna át a kitüntetést, de váratlanul lemondta a debreceni utat arra hivatkozva, hogy a budapesti dzsúdóvilágbajnokságra szeretne koncentrálni. A lap szerint Putyin érkezésének hírére az egyetemen már korábban lázas készülődés kezdődött.

A Debreceni Egyetem közleményben megerősítette, Civis Honoris Causa címet adományoz az intézmény az orosz elnöknek, erről még augusztus 18-án született döntés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.