Mesterházy Attila: Összefoghatnánk Simicska Lajossal

A volt elnök több alapvető kérdésben szembemegy Botkával. Mesterházy erős interjút adott az ATV-ben.

MN
2017. 08. 17. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több frontos nyitást és párton belüli konfliktust is előrejelezhet Mesterházy Attila ATV-nek adott nyilatkozata.

Az MSZP volt elnöke és frakcióvezetője arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferencet demokratának tartja, és ezt a véleményét nem titkolja - igaz, nem is akar üzengetni párton belül állásfoglalásával. Az atv.hu a megjegyzést már ugyanakkor már így értelmezte: Mesterházy Attila annak tudatában beszélt Gyurcsány demokrata voltáról, hogy emiatt vitába keveredhet az MSZP vezetőjével.

Rosszul kormányoztunk, ha elrontottunk valamit, azt közösen rontottuk el. Sok kormányzási hiba volt, de ezt nem lehet a Fidesz-kabinet lépéseihez hasonlítani. Azt a dúlást, amit Orbán Viktor csinált az országban, közjogi szempontból, alkotmányjogi szempontból, gazdaságpolitikában, az nem hasonlítható semmilyen korábbi kormányzáshoz – fogalmazott Mesterházy Attila. Azt is elismerte, hogy egykori kormányzati képviselőként neki is felelőssége volt a 2010 előtti tévedésekben és mulasztásokban.

A politikus szerint Simicska Lajos (lapunk tulajdonosa) nem feltétlenül lesz az MSZP barátja, de szívesen segítenek neki abban, hogy az általa tudott titkokat napvilágra hozza, és adott helyzetben együttműködhetnek – hiszen, mint fogalmazott, közös érdek, hogy Orbán Viktor rendszerét eltakarítsák a kormányból.

Mesterházy Attila megerősítette a műsorban, hogy a szocialisták választási kampányát ismét segítheti Ron Werber. Mesterházy szerint az izraeli kampányguru jól ismeri a hazai viszonyokat és a szocialista pártot, a tapasztalata nagyon hasznos lehet a 2018-as választáson az MSZP-nek.

Arra a kérdésre, miszerint Soros György küldte a parlamentbe vagy sem, csak annyit mondott: mindig mosolyog ezen a feltevésen. Mesterházy elmondta, hogy korábban ő is pályázott Soros-ösztöndíjra, mégsem kapta ezt meg – ellenben a Fidesz egyes szereplőivel, akiknek komoly Soros-kapcsolatai voltak.

A Fideszben több mint tucatnyi egykori Soros-ösztöndíjas van, közöttük Orbán Viktor kormányfő, Kövér László házelnök, Schmidt Mária vagy éppen Áder János köztársasági elnök – sokan pedig a szintén Soros György támogatásával működő CEU-n szerezték az Egyesült Államokban is akkreditált diplomájukat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.