Milliárdos beszerzéssel készül az erdőtüzekre a katasztrófavédelem

A 6,1 milliárd forint értékű projekt keretében ötvenhét különböző járművet szereznek be két év alatt.

MTI
2017. 08. 23. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállítók beszerzését tervezi a katasztrófavédelem uniós támogatással – tájékoztatta szerdán az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A 6,1 milliárd forint értékű projekt keretében ötvenhét különböző járművet és négy cserefelépítményt vásárolnak 2018-ban és 2019-ben.

A projekt célja, hogy az új vízszállító, tűzoltó, valamint többcélú tűzoltógépjárművek vásárlásával a katasztrófavédelem gyorsabban, nagyobb kapacitással, modernebb felszereléssel, hatékonyabban tudja felszámolni az erdőtüzeket. Az is a céljuk, hogy a beavatkozásokkal okozott negatív környezeti hatások csökkenjenek.

A hatékony beavatkozás egyik feltétele, hogy a víz-, illetve oltóanyag-utánpótlás a vízhiányos területeken is meg legyen oldva, ehhez pedig speciális vízszállító járművek kellenek. Az OKF-nek az a szándéka, hogy az erdő- és bozóttüzeket a nehezen megközelíthető helyeken is hatékony műszaki felszereltséggel és megfelelő mobilitással rendelkező gépjárművekkel lehessen felszámolni.

A projekt megvalósítását kiemelten fontossá teszik a klímaváltozás miatt kialakuló vészhelyzetek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.