Miniszteri biztost nevezett ki az olajügyek nyomozására Pintér Sándor

A nyugalmazott dandártábornok négy évvel ezelőtt már ellátta ugyanezt a feladatot.

MN
2017. 08. 25. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1990-es évek olajügyeivel összefüggő nyomozások koordinálására Pintér Sándor miniszteri biztossá nevezte ki Horváth Andrást – írja az Index a legfrissebb Magyar Közlöny alapján.

Horváth András nyugalmazott dandártábornok feladata „az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozó szervezeti egységeinél a szervezett bűnözői körök által az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az ún. olajos ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítása, koordinálása”.

A miniszteri biztos kinevezése június 7-től december 6-ig szól.

A portál megjegyzi, Pintérnek korábbi belügyminisztersége idején Horváth András a tanácsadója volt, azt megelőzően pedig a miniszter cégének igazgatósági tagja.

Az 1990-es években a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetőjeként, egyebek mellett a Clodo-féle pénzhamisítási ügyben folyó eljárást irányította.

Horváth 2013. júniustól decemberig egyszer már ellátta ugyanezt a feladatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.