Most már lovasverseny-nagyhatalom akarunk lenni

Czerván György szerint a legfőbb célkitűzés, hogy minél több nemzetközi versenyt rendezhessünk.

MTI
2017. 08. 19. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czerván György a Kocsi János Fogathajtó Emlékverseny megnyitóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben elfogadta a Nemzeti Lovas Programot, amely az ágazat komplex fejlesztését tűzte ki céljául, beleértve a lótenyésztést, a lovassportot, a lovas turizmust, a lovas oktatást, a lovas terápiát és az ehhez kapcsolódó létesítményfejlesztéseket.

Az államtitkár elmondta, hogy az FM a kormány döntését követően minden anyagi és szakmai segítséget megadott és megad ma is annak érdekében, hogy minél több, a lovas program szellemiségének megfelelő létesítmény jöhessen létre.

Mint ismert, az Index tegnap írt arról, hogy óriási új betonstadion épül a régi komplexum helyére Szilvásváradon, a zöldövezet határában, a Szalajka-völgy bejáratánál. Az Állami Ménesgazdaság részeként fejlesztett lovaspálya hatezer fő befogadására lesz alkalmas, és három oldalról is páholy veszi majd körül. A 3,38 milliárd forintba kerülő stadiont Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft., illetve az Euro Campus Kft. építi, méterekre a tavaly novemberben átadott fedett pályás lovardától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.