Műemlék épületet bontanak engedély nélkül Újpesten

„Azért ilyenkor nyílik a bicska ” – írta Facebook-oldalán a polgármester.

MN
2017. 08. 24. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újpesti helyi védelem alatt álló és műemléki védelmet is élvező, egykor híres vendéglőjét, a Brunovszkyt engedély nélkül kezdte bontani a tulajdonosa – közölte Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt.

Újpest polgármestere hozzátette, az illetékes Fővárosi Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályát értesítették, amely le is állíttatta a „barbár munkát”, ennek ellenére hétfőn délután is bontottak. „Azért ilyenkor nyílik a bicska ” – jegyezte meg Wintermantel Zsolt.

Az önkormányzat honlapján azt írják, az ingatlant még 1912-ben vásárolták és építették rá a vendéglőt. Fénykorában 2500 férőhellyel és bornagykereskedéssel működött, a nagy vendéglő különlegesnek és híresnek számított egész Budapesten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.