Nem maradhatott ki Brüsszel Simicskó István ünnepi beszédéből

A katonák dicsérete mellett a kormányzati kommunikáció legfontosabb témáját is érintette a miniszter.

MN
2017. 08. 20. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy „Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát” – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az augusztus 20-i katonai tisztavatáson tartott köszöntőjében a Parlament előtt vasárnap. Az MTI beszámolója szerint a szaktárca vezetője a katonákat méltatta, mint fogalmazott: amíg vannak olyan magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják, és esküjük szerint akár életüket is feláldoznák az ország védelmében, addig van nemzeti jövőnk.

A beszédből azonban – minden bizonnyal a kormányzati kommunikációs előírásoknak megfelelően – nem maradhattak ki a bevándorlók és Brüsszel sem, így a miniszter azt is megjegyezte: ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megőrizzük Magyarországot s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus. Ennél a gondolatmenetnél került elő a belga főváros is.

A katonák ünnepélyes avatásán Simicskó mellett Áder János államfő és Benkő Tibor vezérkari főnök is részt vett. Az idén 92 honvédtisztjelölt tette le katonai esküjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.