Népszava: bukhat a BKK vezére, elengedték a kezét a Fidesz vezetői

Közben az etikus hekker ügyében úgy tűnik, bukik a vád, mivel a rendszer védelme túl gyenge volt.

MN
2017. 08. 14. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belebukhat az e-jegy botrányba a BKK-vezér. A Népszava úgy tudja, az online rendszer botránya már a kormánypárti vezetőknél is kiverte a biztosítékot, ezért Dabóczi Kálmánnak mennie kell. Hogy mikor és hova, egyelőre nem tudni, az elbukott értékesítési projektről a Fővárosi Közgyűlés még ebben a hónap tárgyalhat, és a következményeket is ekkor jelenthetik be.

Dabóczi leváltásával kapcsolatban a Népszava kérdezte a BKK-t és Tarlós István főpolgármester hivatalát is, de egyikük sem reagált. A lap városházi forrásai szerint viszont – bár most kiállt mellette – Dabóczi már a botrány előtt sem volt makulátlan a főpolgármester szemében, miután két évvel ezelőtt a Blikk megírta, hogy a BKK vezetése wellness-szálló szolgáltatásait vette igénybe.

Arra is rákérdeztek, hol tart a botrány miatt a főpolgármester által elrendelt átfogó vizsgálat, ám ezekre a kérdéseikre sem kaptak választ. A BKK csupán annyit közölt, a vizsgálat lezárultáig nem adhat tájékoztatást.

Rendőrségi forrásaik eközben arról számoltak be, a BKK rendszerébe hatoló fiatalemberrel szembeni nyomozás egyre vékonyabb jégen fut. Ugyanis az látszik igazolódni, a rendszer annyira gyenge volt, hogy a hekker mindenféle nehézség nélkül írta át a felhasználói felületen 50 forintra a 9 ezer forintos bérlet árát.

 

A Népszava úgy tudja, a nyomozás érintheti a QuickFish Kft. szerepét is. Ez a társaság Berger András tulajdonában van, aki szakértői pozíciót tölt be a BKK-nál, de korábban Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjében is helyet kapott. A lap szerint a nyomozás tisztázhatja, volt-e, és ha igen, milyen kapcsolat volt a QuickFish Kft. és a T-Systems között az online rendszer fejlesztése során.

A QuickFish Kecskeméten tavaly megbízást kapott 32 darab hibrid autóbusz utastájékoztatási rendszeréhez fedélzeti egységek beszerzésére. Itt 2015-ben a T-Systems szállította az utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.