Nyílt levelet írtak Tarlósnak: klímaberendezést a hármas metróba!

Az orosz gyártótól befolyó kötbérből szereltetne klímát a felújított metrókocsikba az érdekvédelmi szervezet.

MN
2017. 08. 11. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hőség, párás és elhasználódott levegő – ezt tapasztalhatja a legnagyobb meleg idején az, aki a hármas metró felújított kocsijaira száll fel. A járműveket Budapest vezetése ugyanis klímaberendezés nélkül rendelte meg, az elviselhető közérzetről a mennyezetre szerelt ventilátorok igyekeznek tenni, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ez kevés.

A Közlekedő Tömeg nevű utas-érdekvédelmi szervezet most azt kéri nyílt levelében Tarlós István főpolgármestertől, hogy a felújított szerelvények sorozatos üzemzavarai miatt az orosz gyártótól bezsebelt kötbért – ez kétmilliárd forint körüli összeget jelent – költsék a járművek klímával történő felszerelésére.

Szerintük „a klímaberendezések beszerelési költségének jelentős hányada fedezhető” lenne az összegből, a maradékot ki lehetne pótolni, mivel úgy látják, ez nem túl nagy ár azért, hogy napi félmillió utas a következő 30 évben normális körülmények között utazhasson. Hozzá kell tenni: a már elkészült járműveket át kellene alakítani, az újabbak viszont már eleve így érkezhetnének, igaz, ez jókora csúszást eredményezne.

A hármas metró egyébként az ország messze legforgalmasabb „vasútvonala”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.