Összecsaptak a rendőrökkel a Trump-ellenes tüntetők Arizonában

Trump közben a baráti tömegnek szidta a médiát, és belengette az elnöki kegyelmet „Amerika legkeményebb seriffjének”.

MN
2017. 08. 23. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer ellentüntető gyűlt össze helyi idő szerint kedden, az Arizona állambeli Phoenixben, hogy a nagygyűlést tartó Donald Trump elnök ellen tiltakozzon. A helyi rendőrség közlése szerint a demonstrálók közül kövekkel és palackokkal kezdték dobálni a rendfenntartókat, akik paprikasprével válaszoltak. A Reutersnek egy szemtanú azt mondta, legalább egy embert látott megbilincselve ülni a járdán.

Trump szintén több ezer támogatója előtt beszélt, és megvédte saját korábbi, a charlottesville-i zavargások utáni reakcióját. Akkor az elnök mindkét oldalt, a fehér felsőbbrendűséget hirdetőket és a baloldali ellentüntetőket is hibásnak nevezte, amiért éles támadások érték. Az elnök most a médiát hibáztatta, amiért „teret adott a gyűlöletcsoportoknak”. Trump szerint az ő reakciója „tökéletes” volt, de bizonyos újságírók elferdítették a szavait.

Az elnök ismét felvetette, hogy kegyelemben részesíti  Joe Arpaiót, Maricopa megye korábbi seriffjét. Arpaio valaha Amerika legkeményebb seriffjének nevezte magát, és számos jogvédő haragját vívta ki embertelennek és rasszistának tartott módszereivel. Miután tavaly elvesztette a választást, eljárás indult ellene, és bűnösnek találták, mivel a bírói tiltás ellenére faji profilozást alkalmazott. Trump szerint viszont azért ítélték el, mert „végezte a munkáját”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.