Ötvenezer háztartás maradt áram nélkül a Nyugat-Dunántúlon

Óriási, három megyét érintő áramszünetet okozott a csütörtök esti vihar, a helyreállítás pedig szombatig is elhúzódhat.

MTI
2017. 08. 11. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenezer háztartásban szünetelt órákon át az áramszolgáltatás a csütörtök esti vihar miatt: éjszaka Győr-Moson-Sopron megyében 30 ezer, Vas megyében 14 ezer, míg Zala megyében 6 ezer ingatlan maradt áram nélkül – jelentette péntek délelőtt a katasztrófavédelem.

Az E.ON szakemberei hajnal óta teljes létszámmal, külső cégek bevonásával dolgoznak, fokozatosan kapcsolják vissza a kieső fogyasztási helyeket – az MTI Egyházi Nikolettát, az E.ON szóvivőjét idézve ugyanakkor arról ír, hogy lesznek pontok, ahol szombatig is elhúzódik a viharkárok utáni javítás.

Az áramszolgáltatásban főként vezetékekre dőlő fák, leszakadó ágak okoztak fennakadásokat, de sok oszlopot, köztük vasszerkezeteket is kidöntött a szél.

A legtöbb meghibásodás Szombathely és Győr térségében történt, péntek reggel 64 középfeszültségű vonalat érintett még áramszünet. A hibaelhárításokon éjszaka is dolgoztak, de a munkát nehezítette, hogy sok helyen az utakra is fák dőltek, ami jelentősen lassította a közlekedést.

A javításokat a katasztrófavédelem is segíti, a kidőlt fákat távolítja el a villanyvezetékek és -oszlopok közeléből.

Az E.ON reggel felvette a kapcsolatot az érintett települések polgármestereivel, hogy tájékoztassa őket a hibaelhárítás folyamatáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.