Publicus: Nem változott a pártsorrend – Orbán Viktor a legnépszerűbb

Továbbra is magas a Fidesz szavazóinak aktivitása.

MN
2017. 08. 27. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz támogatottsága július óta egy százalékot csökkent (ez bőven a mérési hibahatáron belül van), az MSZP-é és a Jobbiké stagnál – derült ki az MSZP-közeli Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített legfrissebb reprezentatív közvéleménykutatásából.

A kutatóintézet szerint az összlakosságra kivetítve a Fidesz támogatottsága 24 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága öt hónap változatlanság után a múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, most viszont változatlanul maradt, 13 százalék. A párt szavazóinak aktivitása újra növekedett.

A Jobbik támogatottsága a múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, most pedig változatlan, így 10 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 10-11 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása azonban most némileg csökkent.

A legnépszerűbb politikus a pártvezetők közül a Publicus szerint Orbán Viktor, 39 százalékos a népszerűsége (havonta egy-egy százalékokat csökken), Botka Lászlóé 36 százalékos (ő három százalékot veszített júliushoz képest), Vona Gáboré 32 százalékos (kétszázalékos csökkenés), Gyurcsány Ferencé pedig 17 százalékos (egyszázalékos csökkenés).

A Publicus Intézet augusztus 10. és 12. között, 1003 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.