Putyin: Jövő év elején kezdődhet Paks II. kivitelezése

Az orosz elnök örül a kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak, egy elméleti dzsúdó edzést is tartana Orbánnak.

Hava Nikita
2017. 08. 28. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örülök annak a lehetőségnek, hogy a sporteseményen beszélhetek a kétoldalú kapcsolatokról. Meg szeretném jegyezni, hogy a nehézségek ellenére javul a gazdasági dinamika. A tavalyi év során visszaesés volt a kereskedelmünkben, igaz, nem olyan nagy, csak 9 százalékos. Idén az első fél évben pedig 20 százalékos növekedés volt, különböző számítások szerint 27 százalékos is lehet – mondta Vlagyimir Putyin Budapesten az egyik legnagyobb orosz hírügynökség, a RIA Novosztyi szerint.

A politikus hozzátette: az orosz befektetők továbbra is élénken érdeklődnek a magyar lehetőségek iránt, ez egy év alatt 1,5 milliárd dolláros forgalmat generált.

Putyin azt állítja, hogy a jövő év elején akár el is kezdődhet Paks II. kivitelezése. A 12 milliárd dolláros forrás rendelkezésre áll – mondta az elnök az orosz hírügynökségnek.

Egy másik orosz hírügynökség, a TASZSZ szerint Vlagyimir Putyin a Papp László Sportarénában megígérte Orbán Viktornak, hogy tart egy cselgáncs edzést, de csak elméleti szinten. A hírügynökség szerint az orosz elnök egy focis hasonlattal élve viccelődött Orbánnal.

Köszönöm a meghívást, ez persze nem foci, de ez is egy jó sport. Erre állítólag azt válaszolta magyar miniszterelnök: Igyekszik tanulni. 

Az orosz elnök hétfő délután érkezett meg Budapestre, hogy a cselgáncs-világbajnokság megnyitóján vegyen részt. Ezután tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz sajtó a nap folyamán azt írta, hogy Orbán és Putyin az Északi Áramlatról, a Török Áramlat meghosszabbításáról, valamint a magyar gáztárazók orosz gázzal való feltöltéséről beszélhettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.