Rejtélyes nyomozás zajlott a T-Systems székházában

Még augusztus elején, a BKK e-jegyes botránya közepette szállták meg a nyomozók a Budafoki úti épületet.

MN
2017. 08. 22. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még augusztus elején, a BKK e-jegyes botránya közepette kiszállt a rendőrség a T-Systems székházába, a Budafoki útra, ahol különféle vizsgálati cselekményeket hajtottak végre, így adatokat gyűjtöttek a nyomozók – tudta meg a Hvg.hu egy céget jól ismerő, névtelen forrásból.

A T-Systems fejlesztette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegyrendszerének értékesítési felületét, amikor ez júliusban látványosan bedőlt, valamint a rendszer hibájára figyelmeztető fiatal ellen feljelentést tettek, aki ellen később ejtették a gyanút.

A portál azonban hiába kereste az értesülésüket követően az ORFK-t, hogy megtudják, vajon hűtlen kezelés ügyében gyűjtöttek-e adatokat a helyszínen, a rendőrség csak két hét múlva válaszolt. Szűkszavú közleményükben megerősítették, hogy adott napon valóban a T-Systemsnél kutakodtak, csakhogy egy másik eljárás miatt.

Míg a Hvg.hu-nak a rendőrség jó nagy csúszással válaszolt, addig a kormányközeli és mindig jól értesült Magyar Idők augusztus 5-én megírta, hogy három büntetőeljárás is indult a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályán. Így a Hvg.hu szerint két ügy miatt vonultak ki a rendőrök a T-Systemshez augusztus elején: vagy a magát etikus hekkernek nevező fiatal ügyében szerezhettek információkat, vagy a személyes adattal való visszaélés miatt indult ügyben jártak a T-Systems székházban, miután a 24.hu-hoz az e-jegyrendszer több ezer felhasználójának adata került ki szintén egy hekkelés következtében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.