Rekordmeleget hozott a vasárnap délután

A hajnali fővárosi melegrekord is megdőlt. A János-hegyen csupán 23,9 fokig hűlt le a levegő.

MN
2017. 08. 27. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt vasárnap délután; több helyen 38 Celsius-foknál is melegebb volt az utolsó augusztusi hétvégén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: mostanáig az augusztus 27-ei maximumhőmérséklet 38 fok volt, amelyet 1992-ben Jászberényben rögzítettek.

Ez a 25 éves melegrekord vasárnap Békéssámsonon és Kübekházán is megdőlt; mindkét állomáson 38,1 fok volt a napi maximum. A legmagasabb hőmérsékletet a Csongrád megyei Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncs állomáson rögzítették. Az új napi melegrekord 38,4 fok lett – olvasható a meteorológiai szolgálat tájékoztatásában.

Vasárnapra virradóra a hajnali fővárosi és egyben országos melegrekord is megdőlt. A fővárosi János-hegyen csupán 23,9 fokig hűlt le a levegő.

Korábban azt közölték: vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek. Utána viszont a nyár utolsó napjaira ismét visszatér a napsütéses, meleg idő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.