Rendőrök lepték el az 1-es villamos vonalát

Csütörtök délelőtt egy időre eltűntek a kábítószertől bódult fiatalok a megállókból, akik rettegésben tartják a környéket.

2017. 08. 24. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rég nem látott nyugalom uralkodott csütörtök délelőtt a budapesti Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékén és az 1-es villamos vonalán, ami egyértelműen a kiemelt rendőri jelenlétnek volt köszönhető. A stadionoknál láthatóan erődemonstrációt tartottak a rendőrök, több mikorbusznyi egyenruhás vonult ki a helyszínre, nem is lehetett látni egyetlen kábítószertől bódult fiatalt sem, akik az utóbb hónapokban lakhelyüknek tekintették a metrómegálló környékét, és kéregetésükkel, vulgáris beszólásaikkal rendszeresen zaklatták az utasokat.

Az 1-es villamos megállójában is rendőrök álltak, így az utasok nyugodtan tudtak jegyet venni az automatából. Bár a többség most is előre megvásárolt jeggyel érkezett, hiszen az utóbbi időben a készüléket szinte a nap minden szakában hiányos öltözetű, drogtól szédelgő, sokszor őrjöngő fiatalok vették körül, akik valósággal rászálltak arra a szerencsétlen járókelőre, aki gyanútlanul elővette a pénztárcáját.

A villamoson is békés volt a hangulat, egyetlen randalírozó vagy bódult állapotban remegő ember sem zavarta meg a csendet. A hírhedt Hős utcai megállóban is rendőrök álltak, ahogy a drogelosztónak nevezett utca bejáratát is egyenruhások őrizték. A Népligethez közeledve aztán csökkent a rendőri jelenlét, a Vajda Péter utcánál már láttunk két herbálos fiatalt, egyikük a megálló plexijének dőlve, ernyedt végtagokkal, félájultan pihegett, miközben valamivel jobb állapotban lévő társa próbált bele életet lehelni. A népligeti aluljáróban aztán már nem találkoztunk rendőrrel, de drogos fiatalból is csak néhány volt, ők éppen két kölyökcicával és egy zsemleszínű kutyával próbálták rávenni a járókelőket egy kis adakozásra. A pénz persze nagy valószínűséggel nem kutyaeledelre kell majd.

A hatalmas rendőri jelenlét vélhetően az utóbbi idők döbbenetes történéseinek köszönhető. Néhány hete egy kutyát rúgtak le a gazdája mellől a járműről. Vasárnap egy holtestet találtak a Puskás Ferenc Stadion metrómegállónál, kedden pedig néhány óra leforgása alatt tizennyolc fiatalt vittek kórházba egy új, nemrég az utcákra kerülő dizájnerdrog miatt.

A rendőrség aztán végre bekeményített: szerdán elfogtak egy harminchárom éves férfit, aki az adatok szerint bevett gyakorlatként árult drogot lakókörnyezetében, vagyis a Hős utcai telepen. Ez a telep közismerten veszélyesnek számít, a lakók jó része kábítószer-fogyasztó, a környéken sok az eldobott fecskendő.

A mentők csak rendőri kísérettel mernek a helyszínre vonulni, a telepen gyakoriak a rablások, lopási ügyek, emiatt a nem helyi dílerek is inkább csak a közeli villamosmegállóban fogadják vevőiket.

Kérdés, hogyan hagyhatta a rendőrség, hogy a város központi részén, az egyik legforgalmasabb metrómegállónál és egy központi villamosvonal környékén ilyen tarthatatlanná és ijesztővé váljon a helyzet, pedig a Hős utcai drogtanya a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ szomszédságában van. Nem tudni azt sem, hogy a rendőrség meddig biztosítja a környéket, és mi lesz, ha nem áll majd minden megállóban négy egyenruhás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.