Római-part: szeptemberben a közgyűlés elé kerül a Lányi Adrás-féle javaslat

Tarlós István azt mondta, a tanulmánnyal öt szakvélemény áll szemben.

MTI
2017. 08. 31. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorában közölte: a Fővárosi Közgyűlés a szeptember 27-i ülésen tárgyalhat a tanulmányról. Ha a testület leszavazza az eddig meghozott döntéseket, akkor azt nem fogja opponálni – fogalmazott.

Mint mondta, a döntési kompetencia a közgyűlésé, a politikai felelősség döntően a főpolgármesteré, a szakmai felelősség a tervezőé és az engedélyezőé.

Tarlós István kiemelte, hogy a Lányi-féle javaslattal öt szakvélemény áll szemben. Példaként említette, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egy munkacsoportja a védmű part menti változatát támogatja, továbbá az Országos Vízügyi Főigazgatóság tudományos tanácsa összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy a védművet a parton kell megépíteni.

Annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésével felkérte: vizsgáltassa meg, miért nem fizetett az ESMA Reklám Zrt. 2015 végétől a fővárosi köztéri oszlopokon kihelyezett reklámtáblák elhelyezéséért, Tarlós István azt mondta: ha valóban nem fizetett a cég, akkor az ügyben lépni kell. Először tárgyalásos úton kell megpróbálni rendezni az ügyet, ha úgy nem megy, akkor kénytelen lesz a főváros jogi lépéseket tenni – fűzte hozzá.

A 3-as metróvonal felújításáról szólva közölte, az északi szakasz megállóira és az alagúti munkákra vonatkozó szerződéseket várhatóan szeptember elején megkötik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.