Semjén Zsolt: Ugyanazt kell csinálnunk, mint Izraelnek

A miniszterelnök-helyettes izraeli példára hivatkozva hívta haza a Venezuelában élő magyarokat.

MN
2017. 08. 18. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, Izrael példája alapján, meg kell védenie minden magyart, bárhol él a világban. A politikus erről pénteken, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán beszélt az Országházban.

„Ugyanazt kell csinálnunk, mint Izraelnek, ha Izraelnek szabad, akkor nekünk is szabad. Izrael állam lényege az, hogy minden zsidó, bárhol él a világban, biztos lehet abban, hogy van egy ország, van egy hazája, és ha valahol üldözik, akkor oda haza tud menni, és az az ország minden befolyásával, látható és nem látható befolyásával meg fogja védeni” – fogalmazott Semjén Zsolt.

Szerinte Magyarországnak ugyanez a feladata: minden magyart meg kell védenie, bárhol él a világban, idézi szavait az MTI.

A miniszterelnök-helyettes a Külhoni Magyarságért Díj tizenegy díjazottja közül kiemelte a venezuelai magyar közösséget, amelyet bár nem üldöznek, de kaotikus, nyilvánvalóan diktatórikus állapotban, létbizonytalanságban él.

Semjén Zsolt ezért a venezuelai magyarságnak azt üzente: Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik.

Venezuela mára a polgárháború szélére sodródott: több mint száz embert öltek meg a Nicolás Maduro diktatorikus rendszere ellen tiltakozó civilek közül, a katonai rendőrség, a Guardia Nacional Bolivariana pedig ezreket fog el és kínoz meg, ehhez sokszor az sem kell, hogy az áldozatok valóban részt vegyenek az elnök elleni tüntetéseken.

Az ország egyes részein kitörő éhínség miatt már állatkertekből lopják a levágásra szánt tapírokat és örvös pekarikat – a megvehető élelmiszer 80 százalékát pedig feketepiaci áron importálják, és feketepiaci áron árulják. Ezen az üzleten néhányan nagyon meggazdagodnak, pedig az embereknek nincs elég pénzük a gyorsan dráguló élelmiszerekre. A szolgáltatások szünetelése miatt kialakuló vízhiány már olyan fokú, hogy egy liter víz 2400-szor többe kerül egy liter (a latin-amerikai országban békeidőben is olcsónak számító) benzinnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.