Tüntettek a bulinegyed vendéglátósai

Szerintük megoldhatná a helyzetet, ha ötvenméterenként lenne egy rendőr az utcákon.

MN
2017. 08. 29. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az este 10 órás zárás ellen tiltakoztak kedden az erzsébetvárosi bulinegyed vendéglátósai. A szervezők arra kértek minden résztvevőt, hogy ha esetleg ellentüntetőkkel találkoznak, ne viszonozzák az agressziót – írja a Hír TV.

A vendéglátósok azt mondták, tudják, hogy a hangoskodó vendégek gondot okoznak az erzsébetvárosiaknak, de szerintük az is lehetne a megoldás, ha ötvenméterenként lenne egy rendőr az utcákon. Volt olyan tüntető, aki nemcsak dolgozik a kerületben, hanem ott is lakik, de azt mondja, őt nem zavarja. Szerinte ha nem este 10-kor, hanem hajnali kettőkor zárnának be a kocsmák, az olyan kompromisszum lenne, amivel mindenki jól jár.

A tüntetők a Király utcán keresztül vonultak az erzsébetvárosi önkormányzathoz ahol előbb felolvasták a petíciójukat. Arra kérték az önkormányzatot, hogy a kocsmák esti bezárásával ne kockáztassa több ezer ember munkahelyét.

Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere korábban lapunknak elmondta: egyelőre négy lépésből álló intézkedéssorozat megtétele körvonalazódik a budapesti bulinegyed problémái megoldásának első ütemében. Közölte: megtartja korábbi ígéretét, és szeptemberben a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.

Kiemelte:

Az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport szerda délutánra szervez tüntetést a kerületi önkormányzat Erzsébet körúti épülete elé. Felhívásukban egyebek között azt írták: „Mostanra egyértelműen elértük a kritikus tömeget, médiafigyelmet, láthatóak vagyunk, mégis látszatintézkedésekkel próbálják kiszúrni a szemünket!” A szervezők szerint azért kell „erőt mutatniuk”, hogy számonkérhessék az illetékeseken: miért csináltak „disznóólat” a lakóhelyükből, Budapest történelmi központjából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.