Vádat emeltek a Zuglóban bekokainozva gázoló nő ellen

A vádirat szerint az idős férfi féktávolságon kívül lépett az úttestre, és a sofőr reagálhatott volna, ha nincs bódult állapotban.

MN
2017. 08. 14. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt az ügyészség azzal a 26 éves nővel szemben, aki tavaly novemberben bekokainozva halálra gázolt egy idős embert Zuglóban, majd megállás nélkül továbbhajtott. A vádirat szerint az idős férfi féktávolságon kívül lépett az úttestre, és a sofőr reagálhatott volna, ha nincs bódult állapotban, de fékezés nélkül ütötte el az áldozatot. A nőt néhány hónappal korábban már elcsípték, akkor is kokain hatása alatt vezetett.

„A vádirat szerint a vádlott kokain befolyása alatt vezette a gépkocsit, amikor az előtte lévő útszakaszon, de még féktávolságon kívül az úttestre lépett a 85 éves sértett. A vád szerint a nő a kokain hatása miatt nem észlelte az időskorú gyalogost, egyáltalán nem reagált, pedig a késedelem nélküli intenzív fékezéssel a járművet még megállíthatta volna a gyalogos előtt. A vádlott a sértettet fékezés nélkül, addigi változatlan sebességgel ütötte el. A kerületi ügyészség vele szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat” – közölte a Hír TV-vel Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.