Van, ahol új villamos hálózatot kell építeni a vihar miatt

Több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram.

MN
2017. 08. 13. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem sikerült mindenhol visszaállítani az áramszolgáltatást a csütörtöki vihar után Nyugat-Magyarországon. A munkák nagy részével ma végeznek az E.ON szakemberei, de lesz, ahol ez hétfőre húzódik – közölte a Hír TV.

Varga Ivett, az E.ON Magyarország szóvivője azt mondta, a középfeszültségi hálózat után most már mindenki a kisfeszültségű hálózatot ért károkat hárítja el.

„A legsúlyosabb helyzet az Őrségben van. Bajánsenyén a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, itt gyakorlatilag új villamos hálózatot kell építeni. A szomszédos Kercaszomorban ugyanez a helyzet. Még a tegnapi és a mai napon is nagy számban érkeztek újabb bejelentések károkról, ezekkel együtt arra számítunk, hogy a mai napon csak a fennmaradt hibák nagyobb részével végeznek a szakemberek, lehetnek holnapra áthúzódóak” – fűzte hozzá.

Az MTI azt írja, kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban nincs áram.

Csütörtök este volt, amikor a régióban 120 ezer fogyasztónál szünetelt az áram. A vezetékekre dőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak jelentős károkat az áramszolgáltatásban, de sok oszlopot, köztük vasszerkezeteket is kidöntött a szél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.