Vizes vb: rossz helyre tervezték a színpadot, drágult a megnyitó

A Várkert Bazár előtt akadályozta volna a nemzetközi hajóforgalmat. Átkerült a Duna másik oldalára.

MN
2017. 08. 21. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 200 millióval drágább lett a vizes vb megnyitója, mert rossz helyre tervezték a színpadot: először a Várkert Bazár elé akarta tenni a Müpa, de a közlekedési hatóság szólt, hogy ott akadályozná a nemzetközi hajóforgalmat, ezért átkerült a Duna másik oldalára – írja az Átlátszó.

A sportesemény szervezéséért felelős Bp2017 Kft. még februárban bízta meg az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft.-t és a francia ECA2-t a nyitó- és záróünnepség lebonyolításával nettó 3,8 milliárd forintért. Ebből a technikai részért 1,8 milliárdot kapott a francia cég, és 2 milliárdot a Müpa a művészeti lebonyolításért. Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 19-i számában megjelent szerződésmódosítás szerint azonban a Müpa kapott további nettó 199,7 millió forintot, mert át kellett tenni a nyitóünnepség színpadát a Duna másik oldalára, hogy ne akadályozza a hajóforgalmat. A közbeszerzési adatbázisban elérhető szerződésmódosítás szövegében a szervezőbizottság tavalyi bejelentésével összhangban szerepel is, hogy eredetileg a Várkert Bazár elé akarták tenni a nyitóünnepség színpadát – teszi hozzá a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.