Vona: A bérunió a polgári társadalom feltétele

A Jobbik elnöke szerint történelmi lehetőség, hogy elindul a kezdeményezésük, és támogatást kért mindenkitől.

MTI
2017. 08. 16. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus 20-án induló béruniós aláírásgyűjtési kampányhoz kérte – pártszimpátiától függetlenül – az emberek segítségét Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai egri sajtótájékoztatóján. „Történelmi pillanat, hogy az unió pecsétjével ellátva megvívhatjuk saját küzdelmünket” – fogalmazott a pártelnök.

A pártelnök felháborítónak nevezte, hogy politikai ellenfeleik a bérunió ügyéből is pártpolitikát csinálnak. Vona szerint, ha az MSZP vagy a Fidesz valamelyik uniós képviselője indította volna el ezt a kezdeményezést, ő mindenképp beállt volna mögé. „Arra kérek minden embert, bármilyen párt szimpatizánsa is, támogassa a béruniós aláírási kampányt!” – mondta.

Vona szerint a Fidesz ma a polgári lét két legfontosabb elemét, a tudás szabadságát és az anyagi függetlenséget veszi el a társadalomtól. Az általuk javasolt bérunió viszont a polgár anyagi függetlenségét adhatná vissza. Amíg az emberek egzisztenciális félelmek között élnek, nem lehet polgári társadalmat építeni – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.