Vona Gábor: A Fideszt erővel és hitelességgel lehet megverni

Értelmiségi holdudvarának szervezett találkozót a Jobbik. Szerintük jövőképre és tartható programra van szükség.

Katona Mariann
2017. 08. 26. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek még nem akarják elhinni, hogy lehet itthon változás, de az érezhető, hogy már várják – erről beszélt ma Vona Gábor a Jobbik értelmiségi holdudvarának szervezett találkozón. A pártelnök tapasztalatai szerint benne van a levegőben ez a fajta fojtott várakozás, szemben azzal, hogy korábban még csak valamifajta fullasztó tehetetlenség uralkodott.

A meghívott vendégek előtt Vona Gábor kifejtette, hogy úgy lehet megverni a Fideszt, ha az erejével szemben erőt, a kormánypárt hiteltelenségével szemben pedig hitelességet mutatnak fel. Éppen utóbbit, a hiteltelenséget nevezte egyébként a Fidesz gyenge pontjának. A hitelességhez ugyanis egy lelkesítő jövőképre, és az odavezető, reális programra van szükség, a Fidesznek viszont ez utoljára a 2000-es évek környékén volt meg, az akkori polgári Magyarország víziójával.

A Jobbiknak viszont – mint Vona Gábor hosszan elemezte – van programja. Azt elismerte, hogy nem könnyű a programírás, hiszen a problémákat rangsorolni kell, szerinte ma a legsúlyosabb ügy, amit meg kell oldani itthon, az az elvándorlás kérdésre. Ennek ugyanis számtalan hátránya van, a lélektani vetülettől kezdődően egészen odáig, hogy a magyar gyermekek már külföldön születnek meg. Az elvándorlásra adott egyik válaszuk a bérunió, aminek kapcsán már zajlik az aláírásgyűjtésük.

A Jobbik elnöke ezúttal is beszélt arról – amit egyébként gyakran hangoztat –, hogy hiába léptünk már át a naptár szerint a XXI. századba, a Fidesz valójában XX. századi párt. Egyenesen a kormány történelmi bűnének nevezte, hogy nem engedi az országot átlépni az új évszázadba, és továbbra is fenntartja a traumákkal terhelt megosztottságot, csakúgy, mint a feudalizmusra hasonlító működését. Így a 2018-as választás valódi tétje szerinte, hogy végre át tudunk-e lépni a XXI. századba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.