Vona Gábor ismét vitára hívja Orbán Viktort

A Jobbik elnöke a Fidesz valamelyik alelnökével is vitázna, ha a kormányfő nem mer kiállni.

MN
2017. 08. 23. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját Facebook-oldalán hívta ki ismét nyilvános vitára Orbán Viktor miniszterelnököt Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán. Vona – akiről a Fidesz telefonos kampánnyal híreszteli, hogy megsértette a nyugdíjasokat – azt írta: Orbán egy gépi hang mögé bújva próbálja meg lejáratni őt, de ennek hitelességéről mindent elmond, hogy „ötletgazdája az a Habony Árpád, akit pár éve jogerősen elítéltek, mert bántalmazott egy nyugdíjas házaspárt”.

„Miniszterelnök úr, semmi szükség a bujkálásra és a közpénzek számolatlan költésére. Üljünk le a nyilvánosság előtt egy élő televíziós vitára!” – írja a pártelnök. Vona olyan kérdésekről szeretne beszélni, mint a nyugdíjrendszer fenntarthatósága, a férfiak – Jobbik által szorgalmazott – negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetősége és a gyógyszertámogatás reformja.

„A helyet és az időpontot is ön választhatja meg” – ajánlja Vona a kormányfőnek, aki 2006 óta nem vett részt nyilvános választási vitában. Erre tekintettel a Jobbik elnöke azt is felajánlotta, hogy – „az ügy fontosságára tekintettel” – elküldheti az egyik alelnökét is, ha Orbán nem merne kiállni ellene.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.