Vona Gábor kész bocsánatot kérni a cigányoktól és a zsidóktól

A Jobbik elnöke szerint ők soha nem voltak rasszisták, de kétségtelenül „volt néhány rossz mondat”.

MN
2017. 08. 14. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Jobbikot soha nem tartotta cigányellenes, antiszemita vagy rasszista pártnak, Vona Gábor pártelnök hajlandó bocsánatot kérni azoktól, akiket akár ő, akár más a Jobbikból megbántott. Vona az ATV.hu-nak adott interjúban beszélt a Jobbik politikájának változásáról és arról, hogy e változás motorjának saját magát tartja.

„Az tény, hogy volt néhány rossz mondat és félrecsúszott folyamat. De mi problémákat vetettünk fel, a szándékunk akkor is építő volt” – mondta a Jobbik politikusainak korábbi megnyilvánulásáról Vona, aki annak ellenére hajlandó bocsánatot kérni az érintettektől, hogy biztos benne, tőle és tőlük nem fognak „a sok hazudozás, csúsztatás, lejáratás miatt”.

Vona kitért azok elől a kérdések elől, amelyek a konkrét ügyekre vonatkoztak – pártja politikusainak korábbi szavaival és tetteivel próbálták szembesíteni –, és azt mondta: „A jelenre és a jövőre koncentrálok, és hál’ istennek ma már senki nem tartja a Jobbikot rasszista, antiszemita pártnak.”

Vona ugyanakkor nem érzi úgy, hogy a nyugdíjasoktól bocsánatot kellene kérnie, mivel a kormánypárti média állításaival ellentétben őket nem sértette meg egy Facebook-bejegyzésben. „A posztom nem az idős emberekről szólt általában, hanem a Fidesz két felhergelt nyugdíjas szimpatizánsáról. Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie, amiért gusztustalan módon hergeli a fideszes nyugdíjasokat” – mondta a pártelnök.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.