A budapesti vadgesztenyefákért aggódik a Jobbik

A párt ezzel kapcsolatban előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés következő ülésére.

MN
2017. 09. 04. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadgesztenyefák védelmében nyújtott be előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés következő ülésére a Jobbik – írta közleményben Tokody Marcell Gergely, a párt fővárosi képviselője.

„Tekintettel arra, hogy az aknázómoly bábja a lehullott levelekben telel át, a növényvédelmi szakemberek egyetértenek abban, hogy a komposztálás a bábok elpusztítására nem jelent megoldást. Az avar égetése helyett bevezetett komposztálás tovább rontotta a vadgesztenyefák helyzetét, mivel az aknázómoly fokozottabb jelenlétét hozta magával az elmúlt években” – emelte ki. Hozzátette, az érintett fák védelmére elérhető az injektálásos eljárás, amelynek során olyan növényvédő szert fecskendeznek a fákba, amely az aknázómoly mellett a vadgesztenye guignardiás betegsége és a vadgesztenye lisztharmata ellen is védelmet nyújt, miközben az alkalmazott növényvédő szer a környezetbe nem kerül ki, a fákban pedig nem okoz semmilyen károsodást. Ezt a védelmet kívánják a faállomány számára megteremteni.

„Ahhoz, hogy hathatósabb védelem valósulhasson meg, javaslatot tettünk arra, hogy a lakóhelyükön vadgesztenyefával rendelkező lakosok a vadgesztenyefák védelméhez szükséges eljárást díjmentesen igénybe vehessék” – fűzte hozzá.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.